Η νέα Στρατηγική και οι απαιτήσεις της Βουλευτικής Έδρας

Για την έναρξη της , πολυσυζητημένης , προεκλογικής περιόδου απομένουν πλέον τα τυπικά . Τα κόμματα ήδη βρίσκονται σε περίοδο επιλογής των προσώπων που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια στις κατά τόπους εκλογικές περιφέρειες . Τα πρόσωπα (ενενεργεία ή μη) που θα κληθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα θα πρέπει να σχεδιάσουν μια νέα στρατηγική , η οποία θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις του εκλογικού σώματος .

Πολλοί είναι οι πολίτες που μιλούν καθημερινά για το ελαττωματικό πολιτικό μας σύστημα που αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Επομένως , η επιλογή των υποψήφιων Βουλευτών θα πρέπει να έγκεινται στο εάν θα μπορέσουν να φέρουν μέσα στο κοινοβούλιο τα προβλήματα των Κορινθίων και θα συμβάλλουν στην επίλυση τους . Η επιλογή αυτή όμως από τον ψηφοφόρο , βασίζεται στην «αναγνωσιμότητα» ενός ονόματος, τη φωτογένεια του , ή και στην προσδοκία της εξυπηρέτησης των «καθαρά» ατομικών του συμφερόντων .

Οι βουλευτές που προέρχονται από την επαρχία , έχουν θεωρητικά μειονέκτημα σε σχέση με τους συναδέρφους τους από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής . Θα πρέπει λοιπόν , να πηγαίνουν από το πρωί για υποχρεώσεις στο κοινοβούλιο λόγω συνεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών και να συνεχίζουν με συνεδρίες των κομμάτων τους. Μετά είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν για κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις ή άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις, οπότε βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Όμως , οι βουλευτές του Νομού Κορινθίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ευνοημένοι για την γεωγραφική τοποθεσία της εκλογικής τους περιφέρειας . Παρόλα αυτά , κατά καιρούς ο Κορινθιακός λαός διαμαρτύρεται για την απουσία των Βουλευτών του από τα δρώμενα και τα προβλήματα του Νομού και ιδίως σε περιπτώσεις που βουλευτές αναλαμβάνουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο . Επιπλέον, κατηγορούνται ότι κατεβαίνουν και αυτοί , όπως και οι Αθηναίοι την περίοδο των «εξόδων από το άστυ» , σε περιόδους που η δημοτικότητα τους είναι χαμηλή ή όταν πλησιάζει η προεκλογική περίοδος ή κατά την εγκαινίαση έργων .

Επομένως αν ασπαστούμε τα ανωτέρω , θα πρέπει οι Βουλευτές μας να αναθεωρήσουν τον σχεδιασμό τους και να προχωρήσουν με μια νέα στρατηγική . Αρχικά , θα πρέπει να ξεφεύγουν από την κομματική τους γραμμή ( επίθεση στην κυβέρνηση , άμυνα στην αντιπολίτευση ή και ενίοτε το αντίθετο ) και να προσπαθούν να φέρουν μέσα στην βουλή είτε κατά τις ομιλίες τους , είτε κατά τις ερωτήσεις τους προς τους υπουργούς τα θέματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνον την Κορινθία .

Επίσης , θα πρέπει να οργανώνουν το πρόγραμμα τους καλύτερα ώστε να είναι περισσότερο χρόνο στην Κορινθία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να παρευρίσκονται σε όλους τους γάμους , κηδείες , βαπτίσεις , μνημόσυνα κλπ) και αν δεν μπορεί να γίνει αυτό εφικτό να έχουν ικανά στελέχη που θα μπορούν να επανδρώσουν ένα ευέλικτο και λειτουργικό πολιτικό γραφείο .

Ως αναφορά την περίοδο των προεκλογικών συγκεντρώσεων και της περιοδείας τους σε ολόκληρο τον Νομό , εκεί χρειάζεται προσοχή ! Ο κόσμος δεν αντέχει να ακούει μακροσκελείς και αρχαϊκούς λόγους . Επιθυμεί ομιλίες σύντομες και ευθείς που θα μιλούν για τα καθημερινά του προβλήματα και για τους τρόπους αντιμετώπισης τους και όχι γενικά λόγια και αερολογίες . Βέβαια , οι δεσμεύσεις που θα δοθούν πρέπει να είναι εφικτές αλλιώς …

Τέλος , μην λησμονούμε ότι «εργοδότης» των βουλευτών είναι το εκλογικό σώμα, το οποίο προσλαμβάνει τον βουλευτή , με σύμβαση τετραετούς διάρκειας , για να φέρει εις πέραν τα προβλήματα του και να συμβάλλει στην άνοδο του επιπέδου ζωής του και γι ‘αυτό τον σκοπό αμείβεται με μισθό υψηλόβαθμου στελέχους σε πολυεθνική εταιρία , τον οποίο θα πρέπει να σέβεται και να τιμά .

Advertisements